Günümüzde Gelibolu Yarımadası savaş alanları, çam ormanlarıyla kaplı, pastoral kumsalları ve koylarıyla çevrili korunan manzaralardır. Ancak, 1915'te burada savaşan kanlı savaşlar hala Türk ve yabancı hatıralarda yaşıyor ve Türk, Avustralya ve Yeni Zelanda ulusal anlatılarında önemli yer tutuyor. Avustralyalılar ve Yeni Zelandalılar, bugün Gelibolu Kampanyası Tarihi Alanı olarak korunan yarımadayı, bir hac yeri olarak görüyor ve her yıl onbinlerce ziyaret ediyorlar; cesur 57'nci alay efsanesi ve komutanı Mustafa Kemal'in (geleceğin Atatürk'ü) çizdiği Türkler tarafından sayıca fazla sayılırlar.
Çanakkale'nin Gelibolu semtinde bulunan Gelibolu Mevlevi Dervişleri, dünyanın en büyük mevlevi dervişleri olarak bilinir. Tarihi bir arka plana sahip olan loca, en önemlilerinden biridir.
Çanakkale Savaşı sırasında, düşman Gelibolu'yu işgal ettiğinde, bu dervişler toprağı olarak kullanıldı. Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra uzun bir süredir askeri bölgede bulunuyordu ve 1994 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından satın alınmış ve yenilenmiştir. 17 Eylül 2005’te tesis tekrar ziyarete açıldı. Halen Gelibolu Kaymakamlığı tarafından yönetilmekte ve her yıl Çanakkale Valiliği tarafından bazı törenler düzenlenmektedir.
Geziler profesyonel şirket tarafından ve profesyonel rehberlerin eşliğinde gerçekleştirilecektir.