Gökçeada (Imbros)
Gökçeada (eski adı Türkçe: İmroz; Yunanca: Ίμβρος Imvros), Türkiye'nin en büyük adası ve Çanakkale İli Gökçeada İlçesi'nin koltuğu. Ege Denizi'nde, Saros Körfezi'nin girişinde yer alır ve aynı zamanda Türkiye'nin en batı noktasıdır (Cape İncirburnu). Yunan mitolojisine göre, Phthia kralı Aşil'in annesi Thetis sarayı, Imbros ve Semadirek arasında bulunuyordu. Poseidon'un kanatlı atlarının ahırlarının Imbros ve Tenedos arasında olduğu söylenir.
Gökçeada Türkiye'nin sekiz “cittaslows”larından biridir, Seferihisar'dan sonra ikinci sıradadır.
Bozcaada (Tenedos)
Tenedos (Yunanca: Tenνεδος Tenedhos) veya Bozcaada (Türkçe: Bozcaada), Ege Denizi'nin kuzeydoğu kesiminde bulunan bir adadır. İdari olarak, ada Çanakkale ilinin Bozcaada ilçesini oluşturmaktadır. Başlıca endüstriler turizm, şarap üretimi ve balıkçılıktır. Ada, yüzyıllardır üzümleri, şarapları ve kırmızı gelincikleriyle meşhurdur.
Kazdağı (Ida)
Kazdağı (Ida), Türkiye'nin kuzeybatısındaki Edremit Körfezi'nin kuzey kıyısı boyunca uzanan bir dağdır. İda Dağı adı eskidir. Balıkesir ili ve Çanakkale ili arasındadır.
İda Dağı, şöhretinin büyük bir kısmının şair Homer'in eserine borçludur. Antik Yunan efsanesinde birçok bölüm için ayardır.
Kazdağı iklim özellikleri, jeolojik yapı ve konumu nedeniyle zengin bir flora ve faunaya sahiptir. Bölgede doğal olarak yetişen yaklaşık 800 takson var ve bunların 79'u Türkiye'ye özgüdür.
Dünyanın ilk güzellik yarışması, Tanrıça Hera, Athena ve Afrodit arasındaki Mitolojik İda Dağı'nda yapıldı.