Troya
Troya, 4000 yıllık tarihi ile dünyanın en ünlü arkeolojik sitelerinden biridir. Sahadaki ilk kazılar 1870 yılında ünlü arkeolog Heinrich Schliemann tarafından üstlenilmiştir. Bilimsel açıdan, geniş kapsamlı kalıntıları, Anadolu'nun ve Akdeniz dünyasının medeniyetleri arasındaki ilk temasın en önemli gösterisidir. Dahası, Troya'nın İlyada'da ölümsüzleştirdiği 13. ya da 12. yüzyıllarda Yunanistan'dan Spartan ve Akhala savaşçıları tarafından Troya'nın kuşatılması, o zamandan bu yana dünya çapında büyük yaratıcı sanatçılara ilham kaynağı oldu.
Çanakkale Arkeoloji Müzesi (Troya)
Sergi salonlarındaki ana öğeler, Çanakkele çevresindeki Troia, Assos, Apollon, Smintheion, Tenedos ve Alexandria Troas gibi çeşitli kalıntılardan eserler. Bazı öğeler mermer heykeller, steller, aydınlatma aletleri, terracota ve bronz mutfak eşyaları, cam eşyalar ve süs eşyalarıdır. Akhaemenid İmparatorluğu ve Polyxena sarcophagi'den gelen renkli bir lahit, kayda değer unsurlar arasındadır. Bazı etnografik eşyalar da var.
Müze, Truva kalıntıları yakınlarındaki Tevfikiye köyünde yer almaktadır.
Assos
Antik Assos şehrinin kalıntıları Ege Denizi'nin kıyısında, kayalık bir tepenin üzerinde yer almaktadır. Tuzla nehri (eski dönemlerde Satnoieis olarak bilinir) Assos'un kuzeyinde akar. Antik yerleşimin kalıntıları, modern Türk köyü ve tatil beldesi Behramkale sınırları içerisinde yer almaktadır.
Yaklaşık 1. binyılda, yakınlardaki Midilli adasındaki (şimdi Yunanistan'da bulunan) MÖS yerleşimcileri Assos'u kurdu. M.Ö. 4. yüzyılda, Platonlu bir öğrenci olan Hermeias, kenti ve ayrıca Troya yarımadasının geri kalanını yönetince Assos için büyük bir refah dönemi oldu. 348 yılında BCE Aristo, Assos'a geldi ve üç yıl boyunca öğrettiği bir felsefi okul kurdu.
Aristo'lu bir öğrenci olan Büyük İskender 334 yılında Persleri kovdu ve ardılları şehir üzerinde nominal egemenliği kullandılar ve hayırseverler olarak alkışlandılar. M.Ö. 241-133 yılları arasında Bergama Krallığı Assos'a hükmetti ve ardından Roma İmparatorluğu'na dahil oldu. MS 55 yılındaki üçüncü misyoner yolculuğunda Kudüs'e dönen Saint Paul, İskenderiye Troas'ından Assos'a yürüdü ve burada meslektaşlarına yeniden katıldı ve Midilli'ye gitti.
Geziler profesyonel şirket tarafından ve profesyonel rehberlerin eşliğinde gerçekleştirilecektir.